Oj, vad det pratas kött
Kött är hett just nu. Det märker jag mer än någonsin sen jag började jobba på LRF. I söndags publicerade LRFs förbundsordförande Helena Jonsson en debattartikel i SvD om Köttfri Måndag. I måndags var temat på Skafferiet, en gastonomisk debatt på Berns, kött. I panel satt bland annat representanter för Svenskt Kött och Köttfri Måndag. I dag tisdag handlade Morgonpasset i P3 om kött och bönders villkor.
I sociala medier pågår debatten för fullt. Kött berör verkligen många, oavsett vilken åsikt de har.
4 lästips om kött:
- Sök på twitter på #skafferiet, kött, #prataomkött, #köttfrimåndag
- Läs kommentarerna till LRFs debattartikel och repliken. Det är 289 respektive 87 kommentarer i dagsläget.
- Gå in på Köttfri Måndags Facebookgrupp. Enligt Jonas Paulsson arbetar 9 personer med att hålla den uppdaterad om allt som skrivs om Köttfri Måndag. De är ett föredöme bland Facebookgrupper i sin aktualitet och uppdateringstakt.
- Läs bloggar som Elsas Hälsa, Karins miljöblogg, Jens Holm, vad som helst, absolutagronom, djurens rätt eller bloggar här, här, här, här eller här.
P.S. Tänker du ge dig in i debatten så kom ihåg att hövlighet och tydlighet är två bra ledord D.S.
2 kommentarer