när döden ger mig medieutrymme
I början av veckan svarade jag pÃ¥ ett ”alla pÃ¥ redaktionen”-mail frÃ¥n Aftonbladet om begravningstrender. Jag lovade att leverera nÃ¥gra pratminus om begravningsmat, men det slutade med att jag tillbringade onsdagseftermiddagen med att bli fotad för ett uppslag pÃ¥ temat detta vill jag servera pÃ¥ min begravning. Jag skrev en krönika för Svenska Dagbladet pÃ¥ samma tema för tvÃ¥ Ã¥r sedan.
Jag gillar kombinationen mat och döden. Mat är så trösterikt och personligt. Det är fullt av minnen. Precis vad man behöver när någon har gått bort. Och så tror jag att vi alla borde våga prata lite mer om döden än vi gör.
Köper ni Aftonbladet idag fredag så kan ni läsa (jag har själv inte hunnit) mina tankar om begravningsmat. Dessutom kan ni spana in när jag sitter framför en rejäl portion fläskkotletter och potatismos, samt en maffig brownietårta. Sånt vill jag att mina vänner ska äta när jag dött.
Mer bloggtankar på temat döden.
2 kommentarer