knäcker ägg i Helsingborg

Igår hälsade jag på mina vänner Kristina och Ted i Helsingborg. Vi var hungriga och Saltön skulle visas om 30 minuter men vi hann slänga ihop en riktigt god omelett.

För det här tricket krävs två stekpannor. Sätt på båda pannorna och klicka i smör. Varma pannor med smältande smör är alltid en god början. I den ena pannan läggs fem ihopvispade ägg med 1/2 dl mejeriprodukt i. I den andra pannan läggs finhackade bitar av god svamp. Kanske en bit ostronskivling?

Så omeletten stelnar sakta i ena pannan och svampen fräser i den andra. Tärna fetaost, avokado och sharonfrukt så länge. Häll den stekta svampen över omeletten och så på med fetaosten.

Skölj en påse bladspenat. Lägg en näve på omeletten och så på ett lock. Resten av spenaten hamnar i en salladsskål tillsammans med avokado och sharon. Och där har du det. Tjusig tjusig omelett och en underbart god sallad.

Alltså:
5 ägg
1/2 dl creme fraiche, mjölk eller annan mejeriigt.
smör
100 g god svamp
100 g fetaost
2 avokados
1 sharonfrukt
1 påse babyspenat

Comments are closed.