i mitt arbetsrum bär jag på konstanta hungerkänslor
Jag sitter i redaktionens minsta rum, populärt kallad spÃ¥rvagnen. Den ligger precis bredvid provköket vilket fört med sig att jag gÃ¥tt upp fyra kilo sedan jag började pÃ¥ Allt om Mat. (HÃ¥ll utkik efter det framtida blogginlägget â€mirakelbanta med Alice†vars enda rÃ¥d för viktnedgÃ¥ng är sluta jobba för Allt om Mat.) Jag har aldrig i mitt liv ätit sÃ¥ mÃ¥nga tÃ¥rtor, bakelser och glassar. Jag hÃ¥ller fortfarande tummarna för att det senaste muffinsreceptet ska anses misslyckat och lagas om av provköket ytterligare en gÃ¥ng innan jag gÃ¥r hem idag.
Köksfläkten förmår inte alls absorbera alla dofterna från provköket, istället tillåts de fylla mitt arbetsrum och förvandlar mig till en mänsklig variant av Pavlovs hundar. Kvart över elva, lika tidtabellstroget som tåget, sticker jag varje dag in huvudet i provköket och frågar
– Jo, jag undrar liksom, blir det någon mat idag?
Och nästan lika ofta får jag ett smått moderligt leende från Cissi eller Kristina följt av ett
– Ja, idag provar vi fem olika rätter med hummer och en påskbuffé.
Men alla dagar är inte lika nyttiga. Det har hänt att jag varit tvungen att leva av varuprover pÃ¥ mjukost (nej nu ljuger jag, dÃ¥ gick jag ut och köpte sushi) eller nylanserad micromat. Idag känner jag mig lugn. Det har utlovats en avskedslunch och jag vet att jag är inbjuden. Jag fortsätter att skriva pÃ¥ mina jordgubbsrecept medan jag nynnar pÃ¥ â€New York, New Yorkâ€.
Foto: De ratade bilderna till mitt elevpressleg.