G.I.ELLE
Mattidningen Elle à la Carte byter namn till Elle Mat & Vin. Det tror jag är bra eftersom:
* det känns mer lättåtkomligt, nästan lite folkligt.
* kombinationen mat och dryck är het. Läsare vill ha färdiga koncept, inte bara recept och bästa köp-viner.
Mat & Vin är knappast ett originellt suffix. Allt om Mat:s nysålda vintidning hette så, Aftonbladets matbilaga, två böcker av Jens Dolk och en del annat. Men det är tydligt, alla fattar vad det betyder, vilket är anledningen till att det används av alla.
Elle vill göra sin mattidning mer hälsoinriktad och instrumentell. Det tycker jag inte om. Elle ska vara glamour, inte en hyllning till glykokemiskt index med finurliga ikoner. Att det står GI två gånger på omslaget ger mig rysningar. Vidare lovar Elle att recepten ska bli lättare att tillaga. Innebär det att alla recept kommer att provlagas innan de publiceras? I nuläget litar jag inte på att recepten stämmer. Å andra sidan följer jag inte recept, så det är inget stort problem.
Vinsidorna kommer att bli tjejigare. Vad det innebär kommer jag och vinlusen analysera den 28 februari då det nya numret kommer ut.