den nya Elle
Vad har Aftonbladet, Elle och Expressen gemensamt? Alla har en mattidning som heter Mat&Vin.
Vinlusen och jag tillbringade söndagskvällen med att dricka påste och bläddra i en gammal (aug/sep 2005) och den senaste (mars-maj 2006) Elle mat & vin (tidigare à la carte) för att se om vi förstod vad som hade gjorts om. Tidningen är snyggare. Ännu snyggare än förut. Framförallt plocksidorna, som är en direkt stöld från Olive. Och vilken tidning skulle inte vilja stjäla därifrån? Dessutom är tre jobb inköpta från Olive.
Mest fascinerande: värpredet (sid 20)
Minst aptitretande: det råa köttet (sid 51)
Det allra bästa: det instrumentella. Diskret så det nästan inte märks har redaktionen lagt in tillagningstid, maträtt och små rutor innehållandes fakta eller vintips.
Snyggast: Bilderna stylade av AD David Frenkiel.
Vi saknar: Flipp eller Flopp i köket
Vinvinkel: Lika många sidor vin som tidigare. Ia Orre rules, särskilt när hon skriver om vinhusens andraviner. Men är verkligen vinsidorna tjejigare?
Nysvenska: lajta (sid 68)
Världens äldsta lögn: Frukt är också godis (sid 71)
Form är vi inte så bra på, men läs gärna Jonas Mattssons utmärkta intervju för Cap&Design med AD David Frenkiel.
Och så till sist, Em&v delar ut guldvispar till förtjänstfulla etablissemang. Förra året hade de hittat pristagare utanför Stockholmsområdet, så inte i år. Varför det?