är siklöja verkligen PK?
Eftersom årets kocktävlingen går i ekologins tecken får de räkna med att bli extra hårt granskade. I den hemliga råvarukorgen gömde sig siklöja och löjrom som obligatoriska ingredienser. Den som gjorde valet tyckte säkert att det skulle bli en rolig utmaning för kockarna. Många av dem har kanske inte ens lagat siklöja tidigare, en teori som förstärks av att juryn har klagat över att få kockar lyckades steka fisken korrekt.
Men tittar man på siklöja i WWF:s utmärkta guide till matfiskar ser man att den är gulmarkerad, man ska alltså tänka efter innan man väljer den fisken. Jag försökte få reda på varifrån Årets Kock har hämtat sin fisk av Claes Henriksson, tävlingens rätt stressade pressgeneral. Han skickade frågan vidare till juryordförande Fredrik Eriksson (av vissa medier kallad något helt annat de senaste dagarna) och på en sprakig linje så hörde jag något som lät som Norrbotten och ekologiskt och det lät ju bra, men jag ska gräva ett varv till i det här.
3 kommentarer