tar matseden dit jag kommer
Just nu är vi på semester på Kanarieön Teneriffa. Jag har aldrig stått ut med konceptet All inclusive, däremot gillar jag när någon annan gör min frukost. Alltså bor vi i ett lägenhetshotell, köpt till frukostbuffé och har fyllt kylen med mat från den lokala stormarknaden.
Det blir extra roligt att handla när en vanliga, om än stor, mataffär har en sån här fiskdisk. Jag måste erkänna att jag inte gick in diskussioner om huruvida det fanns rödlistade fiskar i disken eller inte. Jag köpte bara stora mängder bläckfisk och tog hem och stekte i vitlök och smör. Barnen Brax älskar bläckfisk i alla former.
Sen var det dags för ost. Jag ville köpa färsk getost, men vad heter get pÃ¥ spanska? Hm, om jag ändrar appen Peekaboo Barn till spanska och öppnar och stänger stalldörren nÃ¥gra gÃ¥nger borde det dyka upp en get… la cabra. Tack för det!
Jag har inget intresse av att stå i timmar och laga mat när jag har en veckas semester. Särskilt inte när köket är bara är 1,3 meter långt, bara har två spisplattor och ingen ugn. Men Pimientos de Padrones, färdigköpt gazpacho, gårdagens baguette stekt i olja, smör och vitlök, samt lägga några lokala öl på kylning kan jag alltid fixa.
1 kommentarer