verbalt käk
På toppen av Holmenkollen ligger Voksenåsen, Norges nationalgåva till Sverige. Här sitter jag som inbjuden gäst, mätt efter 16 rätter, 6 viner och 2 ölsorter. Nöjd över att ha hittat trådlöst internet och på tryggt avstånd från flygelkareokande asiater.
Fy tusan vad skönt det är att som gammal kock sitta på andra sidan bordet. Att njuta av maten istället för att förbereda den. Att börja jobbet när maten serveras, inte kl 9 på morgonen med att plocka in varor i kylen.
När halva bordet serveras ett defekt vin till desserten reser sig Carl-Jan Grankvist och säger
– God vänner, här är något intressant! Vi har möjlighet att prova ett defekt vin.
Och sen fortsätter en längre harang om att 5% av alla korkar är skadade och vikten av att personalen provar alla viner och all mat som serveras. Jag skulle vilja se den krögare som avsätter den tiden till sin personal.
Nå, här sitter Sveriges och Norges matelit och diskuterar sig fram till nya sätt att beskriva mat på. Verbala och mätta. Vilken avundsvärd församling.