har klyftpotatis lågt GI?

Ibland, när jag har riktig tur, kan jag lura med mina kollegor till Grekland. Grekland ligger vid Bo01-området i Malmö och heter något på P. Deras lunch kostar hela sex kronor mer än lunchen på de otäcka håla som kollegorna vill kalla lunchrestaurang (aka Ekmans). Istället för att stå i kö och trängas som i bamba, får man i Grekland sitta ner och invänta, den ibland långsamma, betjäningen. Maten kommer i stora men snygga portioner. Alltid klyftpotatis, alltid tomatbaserad sås, alltid tatziki och alltid något köttfärsbaserat.
Mät blir man, och av någon förunderliga anledning håller sig mättnadskänsla kvar. Genom hela eftermiddagen. Först framåt halvsju-tiden börjar jag bli intresserad av middag. Och därav drar jag slutsatsen att klyftpotatis har lågt GI-värde. Eller är det den unika kombinationen med tatziki?

Comments are closed.