kakbakande och deckare VIII
Så kom onsdagen och med den lite extra energi uppsnappad under en timmes middagsvistelse i hängmattan under päronträdet.
250 g skogshallon plockades och lades i en gryta, 100 g (det börjar lukta recept om det här inlägget) 1+3 socker lades till och fick koka samman till en fast kärnstinn hallonsylt som sedan kördes genom en sil tills kärnorna var putsväck och sylten började se ut som den stabbiga pannkakssylten man fick i bamba. Bara det att den hör smakar så mycket bättre.
Nå, medan jag tittade på den ursnygga BBC-varianten av Wallander, gjorde jag hallongrottedeg enligt Mia Öhrns geniala recept med potatismjöl, fyllde kakgroparna med rikligt med sylt (det är ju den man vill åt) och gräddade tills det började lukta gott från ugnen.
Så nu finns det dekadent välfyllda hallongrottor till min hallonälskande mammas födelsedag på söndag.